Bild hämtad från web.ostrastranden.se

I senaste årsboken från föreningen Gamla Halmstad kan man läsa följande rader om vårt Måsen:

”Halmstad ligger ju vid havet och det är nära till olika stränder. När jag var liten badade vi oftast vid Östra stranden.”

”Under några år bodde vi till och med om somrarna i en liten stuga inom området Måsen. Jag tror att mina föräldrar var medlemmar i en stugförening där. Det var en mycket liten stuga i ett plan, nog med bara ett rum och någon sorts kokvrå.

Det fanns inget rinnande vatten. Enligt min bror fick vi hämta vatten i en spann ute vid tomtgränsen från en kran som vi delade med grannen. Egen toalett fanns förstås inte utan vi fick gå till några gemensamma torrdass.

Förmodligen tyckte mina föräldrar att det var för trångt och för lite oberoende att bo i stugan, för de behöll den bara några år.”

Utdrag ur årsbok 2020 från föreningen Gamla Halmstad.
Författare Gunvor Landen och året är 1936.