I Halmstads och Laholms kommuner kommer dricksvattnet från grundvattnet. Hushållen är med 64 procent de största förbrukarna av vatten. I genomsnitt använder en person 140 liter dricksvatten varje dygn. Därför kan vi alla göra stor skillnad i vardagen.

Dricksvattensituationen i kommunen 2023-07-11

Dricksvattenproduktionen ligger nu på cirka 29.000 kubikmeter per dygn och Laholmsbuktens VA har hävt bevattningsförbudet från den 12 juli 14.00.

För att undvika ytterligare bevattningsförbud så är det är viktigt att fortsätta hålla dricksvattenförbrukningen på en stabil nivå. Passa på att samla regnvatten när det regnar och använd det för bevattning under mer torra perioder. Tänk på att alltid använda dricksvatten på ett hållbart sätt – det är vårt viktigaste livsmedel.
Ta del av enkla vattensmarta tips på vattensmart.se.

Bevattning på Måsen

Nu är det kommunala bevattningsförbudet över för denna gång men vi vill påminna om att det enligt Måsens Trivselregler inte är tillåtet att vattna exempelvis gräsmattor med vattenslang. Undantag gäller för de som har egen brunn.
Har du frågor kring detta eller t.ex. tillfälligt behov av extra vatten vid exempelvis nyplantering, kontakta styrelsen via epost: styrelsen@masen.info