På vårt område finns en privat miljöstation som enbart är avsedd för området Måsen och som drivs och bekostas av  oss i föreningen.
Vid eventuella frågor om miljöstationen, vänligen kontakta vår vaktmästare. Klicka här för kontaktuppgifter.

I soppåsen

Sopor som inte är förpackningar, tidningar eller matavfall slänger du i den vanliga soppåsen. Exempel på detta kan vara blöjor, bindor, tops, dammsugarpåsar, fönsterkuvert, pennor och cigarettfimpar.

I gröna påsen

Här i lägger du matavfall. Allt som blir över på skärbrädan efter att du tillagat maten och allt som finns kvar på tallriken efter att du har ätit den. Exempel på matavfall är frukt, bröd, fiskrens, äggskal, te, och kaffe.

Slut på gröna påsar?

Rullar med gröna påsar finns att hämta gratis i de flesta matbutiker samt på Halmstad kommuns återvinningscentraler.

I sopcontainern

Både den vanliga soppåsen och den gröna påsen slänger du sopcontainern. Sopcontainern töms av sopbilen och väl på sorteringsanläggningen sorteras de gröna påsarna ut med hjälp av kameror.

I trädgårdscontainern

Här ligger du enbart trädgårdsavfall. Exempel på detta kan vara gräs, löv, ogräs, kvistar, mindre grenar etc.  Större trädgårdsavfall som exempelvis stora grenar, träd etc lämnar du på kommunens återvinningscentral, se nedan.

Till återvinningskärlen

Förpackningar av papper, plast, glas och metall samt tidningar sorterar du och slänger i respektive återvinningskärl.

Till kommunala återvinningscentralen

På den kommunala återvinningscentralen har du som stugägare 15 fria besök per år. Här lämnar du exempelvis farligt avfall, elektronik, grovt avfall, större trädgårdsavfall, bygg- och rivningsmaterial med mera. Har du saker som du inte längre behöver men tror att någon annan kan få nytta utav så tar återvinningscentralen gärna emot dem för att återbruka.
Läs mer om HEMs återvinningscentraler här.